Workshops Newbornfotografie

 

Newbornfotografie is in Europa en ook in België aan een opmars bezig. Heel veel fotografen starten zonder enige opleiding met deze mooie maar toch wel zeer moeilijke vorm van fotografie, en meer en meer gebeuren er ongelukken.

 

Pasgeboren baby's zijn fragiel en hebben reeds een eigen willetje. Elke baby is uniek en heeft bepaalde voorkeuren. Niet elke pose lukt even makkelijk en is even comfortabel. Het is van groot belang dat je op elk moment weet wat je doet en de fysiologie  van een baby begrijpt.

 

Geen enkele fotograaf zou zonder opleiding hiermee mogen starten: je bent tenslotte bezig met een heel klein en breekbaar mensje en daar horen geen risico's bij. Geen blauwe handjes of voetjes, geen onnatuurlijke poses. Wel tijdloze beelden in houdingen die voor de baby heel aangenaam zijn, gecombineerd met mooi licht. DAT is newbornfotografie.

 

Daarom heb ik besloten om mijn kennis en kunde door te geven in drie workshops in 2015. 

Ik ben zelf opgeleid door één van grote Amerikaanse newbornfotografen en heb die workshops drie keer georganiseerd in België.

Na een intensief jaar vol bijscholingen en bijleren wil ik graag een beperkt aantal fotografen een degelijke opleiding geven zodat ook zij op dezelfde manier newbornfotografie onder de knie krijgen.

De investering die je als fotograaf in deze workshop doet zal ongetwijfeld renderen.

Het is een investering in jezelf, om als fotograaf te groeien en deze ontzettend mooie vorm van fotografie uit te bouwen in je eigen stijl.

 

Wat mag je verwachten?

 

Een workshop van een  van 9u tot 16u30 - Twee newbornbaby's staan model en zullen mij assisteren om aan jullie de poses zo goed mogelijk te tonen. Alles komt aan bod:  zowel het stapsgewijs uitvoeren van de poses als het werken met het natuurlijk licht. Je krijgt een leuke goodiebag en een mooie cursusboek met alle uitleg als geheugensteuntje. Ik beantwoord alle vragen en sluit de dag af met een deel over de nabewerking van de foto's. De hele dag word je ondergedompeld in de wereld van die mini-mensjes en leer je de kneepjes van het vak.

 

Investering?

 

Een workshop betaal je 650 euro inclusief BTW. Per workshop kunnen er maximum 6 mensen deelnemen. 

Om je plaats te reserveren betaal je 150 euro voorschot, het overige bedrag van 500 euro ongeveer een maand voor de workshop. In de prijs zit het cursusboek twv 195 euro inbegrepen, net als een leuke goodiebag met newbornspullen.

 

Voorkennis en noodzakelijk materiaal?

 

Voor de workshop is het belangrijk dat je kan werken met een spiegelreflexcamera en beschikt over een goeie 50mm lens. Er is geen andere voorkennis nodig.

 

Wanneer?

 

Donderdag 30 april 2015

Vrijdag 19 juni 2015

Vrijdag 18 september 2015

 

 

Hoe inschrijven?

 

Inschrijven kan via mail - Graag je naam, adres, telefoonnummer, mailadres en eventueel BTW nummer 

doormailen naar info@capturemoments.be.